KIERROKSEMME

TERVETULOA AKTIIVISELLE KIERROKSELLE TUTUSTUMAAN HELSINKIIN JA NAUTTIMAAN SEN NÄHTÄVYYKSISTÄ JA MERELLISYYDESTÄ!

Helsinki on kotikaupunkimme ja haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi!

Alla näet esimerkkejä toiminnastamme ja kierroksistamme. Niitä järjestetään niin isommille kuin pienemmillekin ryhmille - ota yhteyttä niin rakennetaan sinun kierroksesi!

PYÖRÄILYKIERROKSET HELSINGISSÄ


TASAINEN JA TURVALLINEN HELSINKI JA SEN KOKO AJAN KEHITTYVÄ PYÖRÄILYREITISTÖ TARJOAA HYVÄT MAHDOLLISUUDET ERILAISIIN KIERROKSIIN. LÄHES KAIKKI NÄHTÄVYYDET OVAT SAAVUTETTAVISSA PYÖRÄLLÄ, JA OMAN ERITYISPIIRTEENSÄ ANTAVAT LÄHES JOKA PUOLELLA AUKEAVAT ITÄMEREN RANNAT.

Kauttamme järjestyvät hyvinkin erilaiset pyörällä tehtävät kierrokset. Voimme pyöräillä niin keskusta-alueella kuin esimerkiksi Itä-Helsingin kauniilla rantareiteillä. Voimme rakentaa kierroksen, jolle tulet omalla pyörällä, tai sitten järjestämme pyöränvuokrauksen paikallisten yhteistyökumppaneidemme kautta. Heidän kauttaan onnistuu niin perinteisen kuin sähköpyöränkin vuokraaminen.

Ota rohkeasti yhteyttä lisätietojen saamiseksi!

HELSINGIN KAUPUNKIKIERROS PYÖRÄLLÄ

Tämä helppo opastettu pyöräilykierros Helsingin keskustan läheisyydessä on noin 15 kilometriä ja kestää noin 2 tuntia riippuen pysähdysten määrästä ja pyöräilyvauhdista. Kierroksella nähdään Helsingin tärkeimmät nähtävyydet ja pyöräillään Itämeren kauniita rantoja seuraten. Täydellinen ja kompakti kierros sinulle, jos haluat hypätä pyörän satulaan, liikkua ja nauttia Helsingin maisemista!

Lähtöpaikka Helsinki Sky Wheelin edessä Katajanokalla, ellei muuta sovita.

Katso tästä lyhyt video kierroksesta -->

KÄVELYKIERROKSET HELSINGISSÄ


HELSINKI ON KOMPAKTI JA KÄVELLEN HELPOSTI HALTUUN OTETTAVA KAUPUNKI. KUN LÄHDET KANSSAMME OPASTETULLE KÄVELYKIERROKSELLE, NÄET MYÖS HELSINGIN VÄHEMMÄN TUNNETTUJA PAIKKOJA JA KUULET TARINOITA JOITA ET EHKÄ TIENNYT! JÄRJESTÄMME KIERROKSIA MYÖS KESKUSTAN ULKOPUOLELLA, JOTEN VOIT TUTUSTUA KANSSAMME VAIKKAPA PASILAN BETONIVIIDAKKOON TAI KULOSAAREN KARTANOIHIN. TERVETULOA KÄVELYLLE!

HELSINKI TUTUKSI

Keskusta-alueella tehtävä noin 3 tunnin kävelykierros kertoo Helsingin tarinan ja sen aikana ehtii tutustua kaupungin merkittäviin paikkoihin ja rakennuksiin.

Kierroksen aikana nähdään Helsingin historiallista keskustaa mutta myös uudempaa Helsinkiä sekä kaunis Kaivopuiston alue.

Kierros etenee rauhallisesti, joten esimerkiksi uuteen Oodi -keskustakirjastoon ehtii tutustumaan myös sisältä. Tällä kierroksella koukkaamme myös Katajanokan kauniin jugend alueen läpi matkalla eteläisen Helsingin rannoille.

HELSINGIN SAARET


SYDÄMEMME SYKKII HELSINGIN MERELLISYYDELLE JA SEN SAARISTOLLE!

HELSINGIN SIJAINTI ITÄMEREN RANNALLA MUODOSTAA KAUPUNGILLE YLI 130 KILOMETRIÄ RANTAVIIVAA JA ON TÄRKEÄ OSA KAUPUNGIN LUONNETTA. MIKÄ OLISIKAAN PAREMPAA, KUIN LÄHTEÄ TUTUSTUMAAN KAUPUNGIN SAARISTOON KANSSAMME? KANSSAMME PÄÄSET OPASTETUILLE KIERROKSILLE KAUPUNGIN EDUSTAN ERILAISILLE SAARILLE. JÄRJESTÄMME KIERROKSIA MYÖS SUOMENLINNASSA OMAN VIRALLISEN SUOMENLINNA -OPPAAMME JOHDOLLA.

Arvostuksemme meriluontoa ja omistautumisemme Itämerta kohtaan ovat paljon syvemmällä kuin pelkästään retkien järjestämisessä. Merellisyys on ollut osa Juhon elämää jo vuosien ajan. Niihin on mahtunut työskentelyä Itämerellä liikennöivillä matkustaja-autolautoilla ja myös maailman muita meriä kyntävillä kansainvälisillä risteilylaivoilla. Nykyisin omalla veneellä liikkuminen Helsingin edustalla on yksi tärkeimmistä kesäharrastuksista.

Haluamme osaltamme olla mukana turvaamassa Itämeren ja sen luonnon sekä Helsingin merellisyyden säilymistä myös tuleville sukupolville. Lahjoitamme jokaisesta myydystä lipustamme John Nurmisen Säätiölle tärkeään ja tulokselliseen Itämeren suojelutyöhön.

SAARIA JOKA LÄHTÖÖN

Suomenlinna ja sen täynnä tarinoita oleva lähes 300- vuotinen historia on yksi Helsingin vaikuttavimmista paikoista. Vaikka se on usealle meistä jollain tavalla tuttu, uskomme että opastetulla kierroksella kanssamme saarelta löytyy myös aivan uusia asioita. Suomenlinnan ravintolat, kahvilat ja muut palvelut kehittyvät koko ajan - tule mukaamme tutustumaan tähän yhteen maailman parhaiten säilyneeseen saarilinnoituskokonaisuuteen! 

Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat olleet vielä muutamia vuosia sitten suljettuja sotilassaaria. Niiden rehevä luonto, kauniit merinäkymät avoimelle merelle ja yllättäen eteen aukeavat linnoitusrakennelmat saavat olon tuntumaan kuin seikkailulla! Kierroksillamme kuulet saarten traagisistakin tapahtumista tässä jännittävässä ympäristössä, jossa aika tuntuu pysähtyneen jonnekin menneeseen. 

Lonnan kaunis saari on pieni, mutta silti historialtaan täynnä tapahtumia. Tällä punatiilisistä rakennuksistaan tunnetulla saarella on työskennelty miinojen kanssa, niitä rakentaen mutta myös niiden uhkia vähentäen. Saarella teemme noin 45 minuutin kestävän kävelykierroksen, jonka aikana vieraillaan myös suljetussa ohjaushuoneessa josta käsin turvattiin meriliikennettä. Kierroksen jälkeen saaren ihana ravintola tai suuri sauna voi olla kutsuva vaihtoehto - tai voimme jatkaa kierrostamme jollekin toiselle saarelle!

Vasikkasaari on uusin ja luonnoltaan villein Helsingin virkistyskäytössä olevista saarista. Saarelle pääsee parhaiten yksityisellä venekyydillä, jonka järjestämme. Näin ollen saari on helppo yhdistää osaksi laajempaa saarihyppely -kierrosta ja jatkaa täältä johonkin toiseen saareen. Vasikkasaarella teemme kierroksen, jonka aikana luontoa ja merimaisemia ihaillen nähdään saaren jäljellä olevia rakennuksia, jotka kytkeytyvät Suomen sotilashistoriaan. Täällä onnistuu myös piknikin järjestäminen tai jopa grillaus. 

Saarikierrosten hinnat perustuvat kierroksen pituuteen ja saareen jolla kierros tehdään. Myös kuljetusmuoto saareen vaikuttaa. Ota yhteyttä niin kerromme lisää! 

SAARIHYPPELY TAI YKSITYINEN VENEKIERROS?

Suurimmalle osalle saarista pääsee Kauppatorilta lähtevillä vesibusseilla. Saaret sijaitsevat melko lähellä toisiaan, joten voimme helposti rakentaa Saarihyppely -kierroksen, jonka aikana on mahdollista nähdä ja kokea useampi saari! Tällainen kierros kestää noin kuusi tuntia riippuen mukana olevista saarista. Tämä on todella kiva tapa tutustua saaristoon kokonaisuutena ja olemmekin saaneet mukavaa palautetta näistä kierroksista. Voimme yhdessä sopia mitkä saaret otteaan mukaan, ja miten päivä aikataulutetaan ja missä esimerkiksi lounas järjestetään. Kierros voidaan usein tehdä vesibusseilla, mutta se on mahdollista järkestää myös yksityisellä venekuljetuksella. 

Jos haluaa kokea merellisen Helsingin aivan erityisellä tavalla, on mahdollista tehdä saarihyppely tai opastettu yksityinen venekierros Helsingin edustalla. Paikallisilla yhteistyökumppaneillamme on erilaisia veneitä, joiita voimme käyttää kierroksiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kahden tunnin kierros jonka aikana kuulet ja näet veneestä käsin Helsingin saaristoa ja rantoja samalla nauttien omia eväitä ja virvokkeita?