Itämeri - meidän meri

Helsinki, Itämeren tytär, on perustettu meren äärelle ja kaupungilla on lähes 140 km rantaviivaa kauniin ja uniikin meremme ympärillä. Itämeri on tärkeä osa Helsinkiä niin luontonsa, merikulttuurinsa kuin yhteyksiensä takia. Lisäksi merellisyys, satamat ja saaristo ovat vahva osa kotikaupunkimme tunnettavuutta.

Vastuullisena helsinkiläisenä yrityksenä haluamme osaltamme auttaa pientä, matalaa ja ympäristön muutoksille herkkää mertamme. Itämeren ongelmista suurin on rehevöityminen, mutta myös öljy- ja kemikaalikuljetukset, luonnon köyhtyminen ja ilmastonmuutos uhkaavat sitä. Rehevöityminen ja pohjan happikato ovat jo aiheuttaneet isoja ongelmia meriluonnolle.

Tuemme John Nurmisen Säätiön tärkeää ja tuloksellista työtä Itämeren pelastamiseksi jo kolmatta vuotta lahjoittamalla osan kierrostemme hinnasta säätiön työhön. Iloksemme monet säätiön hankkeet yhdessä muiden toimijoiden kanssa ovat pelkästään Suomenlahdella leikanneet merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla vajaassa 10 vuodessa.

Tutustu John Nurmisen Säätiölle työhön tai katso aiheesta video, jonka teimme Helsinki TukToursin kanssa. Pelastetaan Itämeri tuleville sukupolville yhdessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *