Opastetut kierrokset Suomenlinnassa ja muilla Helsingin saarilla

Helsingin merellisyys, lähisaaristo ja Itämeri ovat lähellä Yoo-hoo! Toursin sydäntä

Kauniit merimaisemat, raikas ilma ja Helsingin historia hieman eri näkökulmasta ovat vain lyhyen matkan päässä kaupungista. Lähde kanssamme tutustumaan Helsingin saariin!

Seaview
Sydän sykkii merelle

Suomenlinna

Järjestämme virallisen Suomenlinna -oppaan vetämiä opastettuja kierroksia mielenkiintoisessa ja kauniissa Suomenlinnassa. Tämä Unescon maailmanperintökohde on täynnä historiaa, mutta myös elämää, sillä onhan se yksi suosituimmista retkikohteista niin meille helsinkiläisille kuin täällä vierailevillekin. Saaren tarinat lähes 300 vuoden takaa tempaavat yhä mukaansa, ja myös sen museot, kahvilat ja ravintolat antavat monia mahdollisuuksia päivän ohjelmalle. Suomenlinnan retki voidaan aina suunnitella omanlaiseksesi, tunnin pikakierroksesta usean tunnin piknik -retkeksi. Viemme sinut Suomenlinnaan ympäri vuoden; talviset maisemat antavat saarelle aivan eri tunnelman kuin ehkä tutumpi kesämaisema.

Muut Helsingin saaret

Kaupungin läheisyydessä on myös useita muita ihania saaria, joille voimme järjestää opastettuja retkiä. Useimmille pääsee helposti vuoroliikenteen aluksilla, ja mikä parasta - näitä saaria voi yhdistää Saarihyppely -kierrokseksi! Tai miksi et lähtisi kanssamme matkaan omalla yksityisellä venekuljetuksella, voimme järjestää sellaisenkín paikallisten yhteistyökumppaneidemme avulla.

Lonnan pieni mutta monipuolinen saari tarjoaa paljon vain 10 minuutin merimatkan päässä Kauppatorilta. Tämä Suomenlinnasta kaupungin puolella oleva, punatiilisistä rakennuksistaan tunnettu saari on vanha miinasaari, ja pääsetkin kanssamme tutustumaan saaren mielenkiíntoiseen historiaan ja salaiseen ohjauskeskukseen, jolla meriliikennettä Itämerellä turvattiin. Tämän noin 45 minuutin kierroksen jälkeen voit jäädä nauttimaan saaren ravintolan tai terassin antimista, ihailla kapungin kauneinta auringonlaskua tai jatkaa kanssamme seuraavalle saarelle!

Vallisaari ja Kuninkaansaari olivat osa Suomenlinnan linnoitusta. Ne ovat kuitenkin hyvin erilaisia saaria verrattuna Suomenlinnaan, ja niiden historia liittyykin enemmän Tsaarin Venäjään ja itsenäiseen Suomeen. Näiden vasta 2016 avattujen saarien luonto on villiä ja tarinat mielenkiintoisia, ja niillä onkin helppo tuntea olevansa todellisella seikkailulla! Saaret ovat toisiinsa yhdistettyjä ja Vallisaarella on useita kahviloita ja saniteettitilat.

Vasikkasaari avattiin yleisölle vasta 2020 ja onkin uusin Helsingin virkistyskäytössä olevista saarista. Tänne pääsee parhaiten järjestämällämme venekyydillä, joten saarelta on helppo jatkaa veneellä joko saarihyppelylle tai vaikka vain pienelle veneajelulle! Vasikkasaari on saarista koskemattomin, mutta sieltäkin löytyy historiaa ja hyviä mahdollisuuksia rentouttavalle piknikille merta ihaillen - tai kenties grillaukselle keskellä saaren areenaa?

Tervetuloa kanssamme Helsingin saaristoon, uskomme että sinäkin ihastut siihen! Ota rohkeasti yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *