Näytetään kaikki 2 tulosta

 • Vallisaari opastettu kierros

  Opastettu saarikierros Vallisaareen

  Tervetuloa mukaan tutustumaan Vallisaareen, sen mielenkiintoiseen historiaan ja mahtaviin merinäköalohin sekä siellä järjestettävään Helsinki Biennaali nykytaidetapahtumaan

  Tällä noin kahden tunnin ja 3,5 kilometrin kierroksella kuulet saaren historiasta Ruotsin ajalta tähän hetkeen saarioppaamme kertomana ja näet saaren merkittävät paikat kuten Aleksanterin patterin. Saat myös ihastella kauniita merinäkymiä pitkölti Helsingin yli ja Kustaanmiekansalmen toisella puolella avautuvaa Suomenlinnaa. Kierroksen jälkeen voit jäädä itsenäisesti tutustumaan Biennaalin taideteoksiin, joita löytyy ympäri saarta.

  Kierros alkaa Kauppatorilta Lyypekinlaiturilta, jossa varmistamme että kaikilla on laivaliput ja astumme laivaan noin 20 minuutin merimatkalle Vallisaareen. Voit ostaa laivalipun jo etukäteen Suomen Saaristokuljetuksen sivuilta. Menopaluulipun hinta on 8,50e ja se ei sisälly kierroksen hintaan.

  Tapaamme kello 9.45 Lyypekinlaiturilla pyöreän, puisen Biennaali -paviljongin luona. Jos ostat lauttalipun etukäteen, osta se kello 10.00 lähdölle, jolla lähdemme kohti Vallisaarta. Takaisintuloajan voit päättää itse, kierrokselta ehtii kello 12.30 lähdölle takaisin kaupunkiin, mutta jos jäät saarelle esimerkiksi ihastelemaan Biennaalia, voit jättää paluulipun ajan auki.

 • Saarikierros salaperäisellä Lonnalla

  15.00

  Hyppää mukaan tälle kierrokselle Lonnan kauniille ja salaperäiselle saarelle! Teemme saarella noin 45 minuutin kävelykierroksen, jonka aikana saaren historia osana Suomenlinnan linnoitusta ja myöhemmin armeijan miinasaarena avautuu. Vierailemme muuten suljetussa “komentokeskuksessa” ja luonnollisesti ihailemme Helsingin merellistä maisemaa.

  Kierrokselle kokoontuminen joko Kauppatorilla Suomen Saaristokuljetus laiturin edessä, josta nousemme klo 13.45 lähtevään alukseen (liput voit ostaa suoraan liikennöitsijän verkkokaupasta) tai jos olet jo Lonnassa tapaamme saaren yhteysaluslaiturilla klo 13.55. Kierroksen jälkeen on mahdollista jäädä nauttimaan kauden viimeisestä päivästä ihanaan Lonnaan ja sen palveluiden äärelle, tai vaihtoehtoisesti lähteä takaisin mantereelle klo 15.05 lähtevällä aluksella.

  Kierroksen hinta on 15 euroa (ei sisällä laivalippua) ja liput tulee varata etukäteen verkkokaupastamme, minimi osallistujamäärä on 4 henkilöä.

  Tervetuloa tutustumaan Helsingin kauniiseen saaristoon!